Ansvarig utgivare
Ted Weiszbach

UtstÄllning

Att ställa ut sin hund är en spännande och social aktivitet som du och din hund kan göra tillsammans. I början kan plastband och siffror te sig något förvirrande men du behöver inte förstå allt för att delta - du lär dig! Vill du ändå ha lite teoretisk bakgrund så kan du läsa mer på "Utställning och championatbestämmelser" på Svenska Kennelklubbens hemsida. Lokalklubben Hundar i Kålltorp har gjort en fin sammanställning på hundvärldens förkortningar, titta där om du är nyfiken på vad titlar m.m. betyder.

SKK ordnar officiella utställningar liksom SSPK. Inofficiella utställningar (som inte registreras av SKK) ordnas ofta av lokalklubbar/föreningar och de är utmärkta att börja med om du vill prova på hur det är.

De flesta utställningar går av stapeln under sommarhalvåret. De som SSPK arrangerar ser du i vår kalender. På Svenska Kennelklubbens hemsida hittar du datum för de som de arrangerar.

Den allra största utställningen brukar vara i december i Stockholm och heter officiellt "Hund 2008" (eller beroende på årtal naturligtvis) men kallas för "Stora Stockholm". Denna utställning innehåller en rad aktiviteter, inte bara utställning. SSPK och/eller dess rasklubbar brukar finnas representerade i rastorget och rasparaden på Stora Stockholm.

...

Rasförkortningar:
DS=dvärgschnauzer
S=schnauzer
P
=pinscher
AP
=affenpinscher
DP
= dvärgpinscher

Färgförkortningar:
sv = svart
sv&s
= svart & silver
p&s
= peppar & salt